woensdag 25 juni 2008

I Did It!

Ik heb eindelijk mijn koffer ingepakt! Alles zit erin (nouja bijna alles), en ik hou nog gewicht over!!

Olga van Aeroflot Amsterdam had gezegd (volgens zo'n mannetje van Hoogstins Travel) Dat ik maximaal 10 kilo handbagage en 20 kilo gewone bagage mee mocht nemen.
Nou ik heb 7 kilo handbagage en 18 kilo gewone bagage, bewijs hiervan heb ik helaas niet want al m'n batterijen zitten in m'n oplader (die ook nog m'n koffer in moet).

En hoe heb ik dat dan gedaan?
nou dus niet op de supergrover manier.. dat werkt uiteindelijk toch niet zo goed blijkt, heel gek.. met het door de kamer smijt gebeuren waren m'n ouders niet zo blij. Nog steeds niet eigenlijk.

dus hoe moet het dan wel?
nou gewoon, je maakt een inpaklijst op meenemen.nl. Je print hem uit.
Je kijkt wat je allemaal mee moet nemen en legt dit klaar, en nu ga je je handbagage inpakken.

een paar essenstiele benodigdheden voor je handbagage zijn:
Een set kleding (voor het geval je bagage kwijt mocht raken), om diezelfde reden neem ik ook maar toiletspullen, een paar schoenen, en een set ondergoed mee. verder wat leesvoer iets om wat op te kunnen schrijven, en last but not least je mp3 speler.
nu rol/vouw/druk je alles zo plat mogelijk en stopt het zo ergonomisch mogelijk in je handbagage. Als het goed is hou je nog zeeen van ruimte over. de rest van de ruimte vul je op dezelfde manier op maar dan met spijkerbroeken en sokken die op kleine plekjes passen. En toen zat je tas vol en zit je zelfs nog onder het gewichtslimiet met 3 kilo!

En dan nu nog de koffer, als het goed is heb je je spijkerbroeken in je handbagage. dus dat hoeft allemaal niet meer in je gewone bagage. dat scheelt super veel gewicht! heb je een grote koffer dan kun je natuurlijk alles er lekker in pleuren, maar nee. Helaas. dan kun je niks meer weer vinden. Stop dus alles wat bij elkaar hoort in plastic tastjes. Neem een paar van je favoriete shirtjes mee en zorg ervoor dat je zelf veel laagjes draagt zodat je aanzienlijk veel ruimte over houd in je koffer.
Eigenlijk is je koffer pakken dus heel simpel, je stopt gewoon alles wat niet in je handbagage past op een nette manier in je koffer, and bob is your uncle..

nu maar hopen dat ik niks vergeten ben, nouja dat merken we over 2 dagen wel weer

maandag 23 juni 2008

Foto's

Ja!! Ik heb eindelijk foto's van mijn gastgezin, foto's van mijn familie in Mongolie dus:)
eerst maar eens het begelijdende mailtje.

hi dear Lenderink i sent you your host familys pictures. Maybe it is little bit too late. Sorry about that and your host family lived in flat you know almost all mongolians famliy live in apartment or flat. Don't worry about your flat they said they prepared another flat just for you and their girls.Ulaanbaatar is almost metropolis city.Also you can contact your friends and family by internet and phone. Internet is almost covered MOngolia. So i mean don't worry about communication system.IN the end your host family is waiting for u. Let;s meet asoon IF u have quiestion or something just write me
Byambaaa


byambaa hoort niet bij het gastgezin, zij (maar misshien is het ook wel een hij ^V^) is een contactpersoon. Ik zit dus wel In Ulan Batar en in een apartement.. Wat ze bedoelen dat ze nog een flat klaar gaan maken voor mij en de meisjes weet ik niet maar we zullen het over 4!! dagen wel zien.

Nou hier komen de foto's!


Batdorj en Majigsuren, mijn gastouders


Munkchimeg hun oudste dochter van 19


en hun 17 jaar oude dochter Bayarchimeg